Кому – епідемія, а кому – Феофанія

За даними інвесткомпанії ICU, падіння ВВП (валового внутрішнього продукту) України у квітні поглибилося до 12% з 4,5% у березні. За той самий період падіння промислового виробництва поглибилося до 16.2% з 7.7%. Як заявляє голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук: «ми очікуємо падіння ВВП у 2 кварталі 2020 року приблизно на 10% р/р».

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних зросла до півмільйона і далі збільшується (від початку карантину – майже у 2 рази більше порівняно з відповідним періодом минулого року).

На фоні такої економічної ситуації Державне управління справами (ДУС), яке відповідає за епідемічне та санітарне благополуччя Президента України, РНБО, Верховної Ради, Кабміну та інших органів і  служб влади найвищих рівнів просить про виділення додаткового фінансування з фонду боротьби з COVID-19.

ДУС просить додатково 23,4 мільйона гривень для медичних закладів для топ-чиновників («Феофанія», Поліклініка №2, Науково-практичний центр профілактичної та медичної медицини та Центр превентивної медицини) на протидію поширенню коронавірусу COVID-19.

Таке прохання видається більш ніж дивним, якщо врахувати бюджет ДУС на 2020 рік у понад 2,05 мільярда гривень і те, що «на офіційній сторінці Національної служби здоров’я України у переліку лікарень, що приймають хворих на COVID-19 ані “Феофанії”, ані будь-якої іншої лікарні ДУС немає».

Як і немає поширення коронавірусу і серед владних «слуг народу» різних мастей. Образ влади Голобородька так само далекий від реальної влади Зеленського, як небо і земля. Ми усі рівні, але «слуги» рівніші від їхнього «пана» – народу.

Тим часом депутати не тільки лікуються, а й живуть за рахунок податків українців. Аж 19 нардепів-мільйонерів зі «Слуги народу» орендують житло за бюджетні кошти, пише «Радіо Свобода». Найбільше грошей серед них задекларував Олександр Трухін (21.7 мільйона гривень), а найменше – Олена Копанчук (1.2 мільйона гривень).

Ці бюджетні кошти можна було б спрямувати у значно більш важливі галузі медичного обслуговування, зокрема фізичну та психологічну реабілітацію ветеранів. За підрахунками керівників медичних закладів, за період з 1 квітня по 31 грудня 2020 року шпиталі ветеранів війни недоотримають 240 мільйонів гривень. Про те, чому так відбувається і що з цим робити, розповів «Інтерфаксу» лідер Республіканської платформи Павло Жебрівський.

Коментарі: 0

Залишити відповідь