Генеральна прокуратура зливає справу Татарова

Чимало людей раділи, коли Олег Татаров призупинив повноваження заступника голови Офісу Президента. Ймовірно, сам Татаров теж не надто сумував. Він не лише досі працює, а й незаконно ухиляється від справи, яке проти нього відкрило Національне антикорупційне бюро. 

Технічно, звісно, ухиляється не сам Татаров. Генпрокурорка Ірина Венедіктова передала його справу з НАБУ до СБУ. Це абсолютно незаконно й, скоріш за все, дозволить Татарову уникнути відповідальності. 

Нагадаємо, що (схоже, досі чинного) заступника голови ОП підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи в справі забудовника й політика Максима Микитася. Татаров захищав гендиректора компанії «Укрбуд» Олега Майбороду, якого підозрюють в участі у схемах із житлом для Національної гвардії.

Як повідомляє Слідство.інфо, сьогодні, 24 грудня, Татарову мали обрати запобіжний захід. Антикорупційна прокуратура вимагала взяти його під варту з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень. Але генпрокуратура дуже швидко, до початку засідання, передала провадження СБУ. Суд поки що відклав засідання до 28 грудня. 

«Рішення ухвалене втаємничено, без консультацій із НАБУ та САП, фактично під покровом ночі: відповідна відмітка в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблена о 23:42», – стверджують у Національному бюро розслідувань. В НАБУ вважають, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування.

Генпрокурорка Венедіктова заявила, що «взяла відвід» у цій справі, а справу до СБУ передавав її заступник. Втім, фаховий керівник, який дотримується законів держави, мав би щонайменше звільнити такого заступника за неправомірне рішення, скасувати передання і почати розслідування щодо дій підлеглого. 

Однак в Україні Генпрокуратура і закон – дуже часто не мають жодних точок перетину.

Коментарі: 0

Залишити відповідь