Напад на журналістів, офшори Зеленського і Нормандський формат: три «зашквари» «Зе-команди»

Зі слугами невідомого народу точно було би весело, якби не було так сумно. Розслідувачі «Слідство.інфо» створили фільм, який розповідає про офшори Зеленського та його оточення, зокрема голову СБУ Баканова і першого помічника Сергія Шефіра. Презентація фільму мало не зірвалась через те, що за п’ять годин до прем’єри директор локації відмовився показувати «фільм про президента» (точніше – про його офшори), згодом мотивуючи це відсутністю електрики і ремонтом (яких, звісно не було).

З фільму стає очевидним, що звинувачення в «барижництві» можна цілком застосувати і до чинної влади. Адже у матеріалі брат Сергія Шефіра, Борис чітко зазначає, що офшорні компанії «Кварталу» «не вдасться закрити» і до кінця каденції Зеленського. Так що будь-які посилання на «давність» їхнього заснування не витримують найменшої критики. Тим паче з урахуванням питання 40 мільйонів доларів від структур олігарха Коломойського та явною можливістю ухиляння від податків.

Ще шумить скандал з офшорами, а Зе-друзі уже почали новий: перешкоджання журналістській діяльності з нападом на оператора знімальної групи «Радіо Свобода» в кабінеті (!) голови правління державного Укрексімбанку Євгена Мецгера. Це такий собі «гоп-стоп» від співробітників держбанку із забиранням знімальної техніки та витиранням усіх записів за прямою вказівкою Мецгера. У стилі Януковича. Мецгера, уродженця Кривого Рогу, називають «банкіром, якому дзвонить Зеленський», а його дружина Юлія Мецгер, за даними низки медіа, подруга Олени Кравець з «Кварталу 95». Тож «слуги» почали говорити неправду. Мовляв, журналісти під час інтерв’ю хотіли вивідати «банківську таємницю» і нічого наче й не було, а журналістам пригрозили зверненням до правоохоронних органів. Після того як «Радіо Свобода» відновило та оприлюднило скандальне відео нападу на журналістів, наглядова рада «Укрексімбанку» 6 жовтня ухвалила рішення відсторонити голову правління Євгена Мецгера «на час проведення внутрішнього розслідування», а тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління став Сергій Єрмаков. І хоча міністр внутрішніх справ «впевнений», що розслідування не забере багато часу, ми знаємо, як ретельно заминають справу про ДТП того ж Трухіна – нардепа від «слуг» та зятя партнера Коломойського.

Мецгер, виявляється, і сам «в шоці» від власної поведінки, однак слабо віриться в його каяття. Адже політичним зашкваром можна вважати нову спробу голови Офісу президента Андрія Єрмака знову провести «нормандський формат» ще за участі Меркель, до нового переформатування німецького уряду. Бо в новому уряді акценти міжнародної політики можуть змінитися, і міністром іноземних справ може стати представниця німецьких «зелених». Яка не акцентуватиме на виконанні «формули Штайнмаєра».

В підсумку, за тиждень маємо і корупційний, і правовий, і політичний зашквари. І це без недолугих «маневрів» з відстороненням Дмитра Разумкова. І весело, і дуже сумно.

Коментарі: 0

Залишити відповідь