Як влада маніпулює місцевими виборами на тимчасово окупованих територіях

За короткий час із середовища «слуг» лунають суперечливі заяви. Колишній «регіонал» (а тепер – «слуга») Олександр Качура, який є автором поправок до постанови Верховної Ради, що дозволили б проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, запевняє, що більшість депутатів-«слуг» готова підтримати його пропозицію.  

Водночас Голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук стверджує: якщо постанова ВР не буде змінена, то робота ТКГ буде заблокована. В бажанні змінити постанову ВР його підтримує і Олексій Рєзніков (заступник Кравчука в ТКГ і віце-прем’єр), який, щоправда, визнає позицію Кремля ультимативною і «заспокоює», що постанова втратить актуальність після 25 жовтня.

І, схоже, на ухвалення постанови «слуги» розраховують, незважаючи на заяву спікера Дмитра Разумкова про те, що така зміна поставить під сумнів легітимність місцевих виборів в Україні. Адже керівник Офісу президента Андрій Єрмак теж виступив з заявою, що «проведення виборів на непідконтрольній території справді можливе тільки після повної деокупації». Тим самим він вбиває трьох зайців: Єрмак начебто і за національні інтереси, і списку домовленостей влади з Кремлем (про які говорив Андрій Богдан), немає, і патріотична громадськість заспокоєна – навіть Єрмак, мовляв, за вибори після деокупації.

А якщо Верховна Рада, всупереч позиції і Єрмака, і Разумкова, таки виявить (за висловом Рєзнікова) «колективну мудрість » і змінить постанову, то це «виключно прерогатива українського парламенту». І ні Зеленський, ні інші проросійські «слуги» тут ні до чого. Наївна і занадто прозора хитрість не лише як на дипломатів, а й на громадян.

Бажанням поставити «свого» для олігархів і «слуг» керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через недоброчесних  і залежних членів комісії з відбору керівника САП уже поставила під загрозу безвіз з Європейським Союзом. Нагадаємо, що «петляння» Януковича з підписанням асоціації з Євросоюзом стало спусковим гачком для падіння режиму. А владу Зе-слуг і режимом назвати важко, тому чотири роки можуть і не протягнути. Інше питання – з якими втратами для України. Проте це «слуг» різних мастей не цікавить.

Коментарі: 0

Залишити відповідь