Напад на Шефіра: деталі та інформаційний ефект

Перед оцінкою замаху на першого помічника Зеленського Сергія Шефіра слід сказати, що «Зе-слуги» всіма силами намагаються заблокувати розгляд питання державну зраду в Офісі президента через злив інформації про операцію українських спецслужб із затримання «вагнерівців» – російських найманців, які воювали на Донбасі. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради уже вшосте переносить засідання і ніяк не може допитати ключового свідка – колишнього начальника Головного управління розвідки Василя Бурбу.

Інформаційний шум, який з’явився внаслідок замаху на Шефіра (як і закид про перехід українського алфавіту на латиницю) – з бажанням влади чи без нього – сприяє тому, що суспільство відволікається від питання, хто ж таки у найвищому керівництві країни організував «злив» спецоперації. Такий самий результат має ухвалення «антиолігархічного» закону, розкритикованого як опозицією, так і західними партнерами.

І тут в запалі допомоги для популістського і вигідного Зеленському законопроєкту Офіс президента голосом Михайла Подоляка оголошує замах «протидією політиці президента», яка (політика) спрямована проти олігархів. Хоча широко відомо, що саме Шефір був контактером з олігархічним середовищем, проводячи таємні зустрічі то з Ахметовим, то з Коломойським. Згодом «концепція», схоже, змінилась і шеф Подоляка, Андрій Єрмак, назвав подію «викликом президенту». Хоча генпрокурорка Венедіктова перед цим вважала замах «викликом правоохоронній системі». Зеленський, вочевидь, «виклик прийняв» і саме з розповіді про замах розпочав свій виступ на Генеральній асамблеї ООН.

«Зе-команда» славиться великою і щирою любов’ю до піару. Саме тому, говорячи про професіоналів, які здійснювали постріли і дивом влучали не в скло, а в металевий корпус машини (12 кульових отворів), інші «професіонали» в особі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського і його новопризначеного заступника Євгенія Єніна затято твердять про замах на вбивство, а не просто залякування, хоча спосіб нападу на це аж ніяк не вказує.

Тож високопоставлені «правоохоронці», не провівши жодного допиту і детальних слідчих дій, уже знають мотиви і мету нападників та висувають свої звинувачення. Цю сторону «зеленого піару» повною мірою відчули на собі безпідставно звинувачені у справі Шеремета Кузьменко, Дугарь і Антоненко.

Схоже, з приходом чергового «слуги» в МВС мало що змінилося. Хіба що Монастирський роздаватиме свій номер телефону всім громадянам. Бо саме після дзвінка Шефіра міністру МВС його з водієм дуже оперативно підібрав патруль поліції. За що «друг і перший помічник Зеленського» Шефір на «общєпонятном» подякував на брифінгу. Однак у випадку з Зе-слугами, вочевидь, має місце значно давніша історія: що дозволено Зевсу (чи іншим небожителям), то не дозволено бикам.

Коментарі: 0

Залишити відповідь