Капітуляційні плани «нормандського формату»

26 січня повинна відбутись зустріч радників у керівників країн так званого «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, Росія). Саме того «формату», на який покладав великі надії Зеленський, коли хотів «подивитися в очі Путіну і перестати стріляти».

Однак українське суспільство заявило свою позицію, а сам Путін хотів (і хоче) більшого, тому «повзуча» капітуляція не пройшла. Однак з огляду на інформацію про зустріч радників це далеко не кінець спробам здати українські національні інтереси. Перед зустріччю зняли з розгляду законопроєкт про перехідний період на Донбасі, який і так містив цілу низку положень в угоду Кремлю. Бо, за словами голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, «він не дуже узгоджується з нашим нормандським форматом» і, що найважливіше, «можливо, будуть якісь нормандські зустрічі і будуть певні домовленості, які необхідно буде втілювати у вигляді законопроєктів».

В стилі «слуг» керівник ОП Андрій Єрмак поспішив заявити про те, що зняття законопроєкту начебто не пов’язане із зустріччю радників. Він наголосив, що «основна сьогодні вимога українського суспільства – це зробити все для того, щоб уникнути ескалації, над чим ми працюємо 24/7». Важливо: не підготуватись до оборони й опору, а «уникнути ескалації». Водночас влада заявляє, що значної загрози немає і слід «не боятись інтернету», бо інтернет має боятись нас. Слід вірити швидше Арахамії, який деколи в пориві душевної простоти видає істинні наміри «слуг». Ще одне спростування Єрмака щодо імовірних прямих переговорів з бойовиками теж характерне фразою, що документи затверджують  керівники країн, а решта – «консультаційні моменти».

Тобто їхати із закритими від суспільства проєктами і, можливо, пропонувати капітуляцію – це «консультаційні моменти». Тому українському громадянському суспільству рано заспокоюватись. Тим паче зі «слугами», які починають готуватись до війни і опору в «свинячий голос», натомість витрачаючи на асфальтні закупівлі в 10 разів більше ніж на всі військові й видаючи депутатам по 20 тисяч гривень на місяць на оренду квартири.

Зеленський зі «слугами» постійно заявляють про єдність і консолідацію. Однак єднатися можливо для опору й перемоги. Для капітуляції об’єднання не потрібне. Не вдасться також і «об’єднано» розкрадати бюджет – кошти платників податків. Разом потрібно йти до успіху й утвердження насамперед національних інтересів українців. Однак це уже не про сьогоднішню владу.

Коментарі: 0

Залишити відповідь