Коли повернеться електронне декларування статків чиновників?

Ситуація з рішенням Конституційного суду щодо електронного декларування очікувано отримує своє продовження. Товариство «Алтаюр», яке володіє серверами для реєстру е-декларацій, звернулось до скандального Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) з вимогою припинити зберігання декларацій. Перед цим Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК), яке зберігає е-декларації, розірвало договір оренди серверів з «Алтаюром» через підозру в розтраті і привласненні коштів. Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування, а сервери арештували. І справді, немає декларації – немає справи. Пікантності додає і те, що дружина власника «Алтаюра», яке володіє серверами для реєстру е-декларацій, працює в Конституційному суді.

Не відстають і олігархи. Народний депутат, близький до Коломойського «слуга» Олександр Дубінський, подав альтернативний законопроєкт, яким на певний час заблокував ухвалення розпіареного законопроєкту Голови Верховної Ради Разумкова про відновлення е-декларування. Ні Разумков, ні Дубінський не поводили себе як патріоти. І те, що законопроєкт Разумкова не вирішує питання Конституційного суду, а Дубінський лише гальмує своєю так званою «альтернативою» відновлення е-декларування, свідчить про те, у фракції «слуги народу» у ВР уже відкрито почали дбати не за державний, а за власний інтерес. Чи за інтерес своїх «хазяїв». Що і підтверджує намір призначити у Верховній Раді двох суддів Конституційного суду без конкурсу та перевірки їхньої компетентності і «високих моральних якостей», як того вимагає Конституція.

А тим часом п’ята колона Кремля уже потирає руки – Вищий антикорупційний суд закрив справу мера Одеси Геннадія Труханова про декларування недостовірної інформації. Міський голова у своїх деклараціях за 2015-2016 роки свідомо подав недостовірну інформацію стосовно майна та інших об’єктів декларування, які відрізняються від достовірних на суму понад 33 мільйони гривень та 18 мільйонів гривень відповідно.

Коментарі: 0

Залишити відповідь