Акція за Стерненка: маніпуляції від Офісу Президента

Події, пов’язані з акцією за звільнення Сергія Стерненка, обростають подробицями. Під час протесту розмалювали стіни Офісу Президента, розбили скло в дверях, деякі учасники палили фаєри. Сутичок з поліцією та постраждалих не було. Поліція затримала одну особу.

Проте, схоже, в чиїхось інтересах – зробити цю акцію мало не екстремістською. Нардепи-«слуги» ініціювали позачергову сесію Верховної Ради, присвячену «подіям» під Офісом Президента, а в самому ОП заявили про два мільйони гривень, необхідних на відновлення фасаду, а на будівлі знайшли начебто намальовану учасниками акції свастику. Проте все виявилося зовсім не так. Київські фірми погодилися відмити і відновити фасад за 42 тисячі гривень, а не два мільйони (Офіс Президента поспішив «перевести стрілки» на Державне управління справами, мовляв, це вони нарахували), а свастика на будівлі біля напису «Аваков чорт» з’явилась уже після закінчення акції.  

Усе це свідчить про роботу агентів Кремля як ззовні, так і всередині офісу. Тому питання кадрів в «команді» Зеленського залишається вкрай актуальним. Водночас, у фейсбуці анонсують нові акції в підтримку Стерненка, а опозиційна частина народних депутатів виступила проти проведення позачергової сесії під приводом «подій» під ОП.

Для зниження напруги щодо несправедливо засуджених і утримуваних в неволі активістів Зеленський мав би більш чітко висловити свою позицію, зокрема оцінки своєї участі в «справі Шеремета». Але схоже, позиція «слуг» полягає в тому, що патріотична частина суспільства і так повинна бути їм вдячна за те, що РНБО та СБУ зі згоди Зеленського бореться з Медведчуком та іншими російськими силами. Однак це їхній обов’язок, а не подарунок громадянам – обстоювати та гарантувати незалежність держави. А несправедливість стосовно активістів і патріотів, та й просто несправедливо засуджених завжди буде гостро сприйматись, незважаючи на державницькі кроки влади. Навіть якщо попередня влада на такі кроки не спромоглась або таких кроків від влади теперішньої не очікували.   

Коментарі: 0

Залишити відповідь