Зеленський і мільярд дерев: навіщо владі ініціатива «Зелена країна»

Зеленський анонсував новий піар-проєкт з сумнівним результатом під назвою «Зелена країна». На черговому форумі (цим разом екологічному) він заявив про «амбітну, але досяжну» мету – за найближчі три роки висадити мільярд дерев.

Можливо, Зе-команда сподівалась, що за деревами і лісу не побачать. Однак фахівці відразу обґрунтовано заперечили досяжність цієї «мети», а екологи кажуть, що реалізація такої ініціативи загрожує знищенням «всій нашій природі».

Замість піару в стилі радянських «стахановських» п’ятирічок владі слід було б звернути увагу на катастрофічний стан суддівської системи і зробити хоч якісь реальні кроки в бік суддівської реформи. Бо попри «невідкладність» поданого Зеленським законопроекту про ліквідацію Київського окружного адмінсуду (ОАСК), його досі навіть не розглянули у Верховній Раді. А в разі ухвалення підготовлених Верховною Радою змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» судова реформа, за словами глави Венеціанської комісії Букіккіо, «буде приречена».

Водночас «спеціаліст» з питань судів і правоохоронних органів, сумнозвісний Олег Татаров, через своїх представників зриває конкурс на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Оскільки міжнародні експерти не дали пройти етап доброчесності фаворитам від Офісу президента, члени комісії, контрольовані Банковою, зривають кворум.  

Добре було б мати більше конкретики у владній діяльності: розібратись, наприклад, з «роботою» власною команди чи забезпечити реальний контроль за вирубкою лісів та забезпечити їхнє відновлення, як це пропонують фахівці-екологи. Однак на рутинній праці великого піару не зробиш. Проте, зрештою, українцям набриднуть порожні ініціативи та обіцянки, доведеться звітувати і про конкретну роботу, і про реальні реформи. Інші президенти і «команди» уже таке проходили. 

Коментарі: 0

Залишити відповідь