Навіщо Зеленський анонсував «переворот»?

Так званий «переворот», який анонсував Володимир Зеленський на своєму пресмарафоні, – надзвичайно малоймовірний з точки зору проведення і дуже сумнівний з огляду на названих організаторів (один співробітник ФСБ і троє відставних українських міліціонерів, які базуються в Криму).

Однак, очевидно, таку інформацію «вкинули» у медіапростір не просто так. По-перше, вона може подіяти на людей, які читають лише заголовки новин. Адже статтями про анонсований переворот рясніли всі новинні медіа останні кілька днів. По-друге, це згуртує прихильників Зеленського.

Озвучуючи «переворот», оточення президента вирішило вбити кількох зайців: розповісти, ніби «хорошого президента» хочуть змістити «злі люди», і кинути тінь на мітинг, запланований на 1 грудня – патріотичні сили збираються біля Офісу президента на акцію проти агентів Кремля у вдалі. Відповідно, буде дуже легко провести паралель: патріоти – «путчисти»(!), до «перевороту» причетний олігарх Ахметов, який останнім часом, схоже, працює проти Зеленського.

Разом з цим, в ОП хочуть отримати і додаткові бонуси у вигляді відбілювання голови Офісу Андрія Єрмака, якого Зеленський назвав «потужною людиною», яку «не можна втрачати» і яка спілкується з «керівництвом найкращих розвідок». На підтвердження своєї «потужності» Єрмак поспілкувався з радником з питань безпеки США Джейком Салліваном, якого зараховують до ймовірних прихильників Путіна в адміністрації Байдена.

Схожу паніку нагнітають довкола сварки Володимира Зеленського з головним редактором інтернет-видання «Цензор.нет» Юрієм Бутусовим, стосовно фейсбук-публікації якого ручне для влади ДБР відкрило кримінальне провадження. Відомий своїми, делікатно кажучи, не проукраїнськими поглядами радник ОП Олексій Арестович, який нещодавно обіймався з рашистом Євгеном Мураєвим, заявив, що «чорного пропагандиста» і «балбеса» Бутусова можуть убити з метою масових заворушень в Україні.

Таке нагнітання внутрішньодержавної істерії: «переворот», «путчисти», «вбивство», «масові заворушення» – містить і падіння рейтингу та безсилля «слуг», і страх перед новим Майданом, і спецоперації російських спецслужб.

Як результат – розгул прямих і непрямих агентів Кремля під патронатом Зеленського, який далі призначає і захищає «потужних людей», пов’язаних з колишніми регіоналами та олігархами.

Коментарі: 0

Залишити відповідь